Ideje za jesenske deževne dni

Jesen, hladnejši dnevi, čaj, odpadlo listje..ohh ta čudovita jesen, če odštejemo dež. Pa tudi dež ima svoj čar, ker je nekaj čudovitega se zaviti pod toplo oddejo, vzeti v roke dobro knjigo ali pa si prižgati kakšen dober film.



Veliko je idej kaj početi jeseni, ko pride na vrsto veliko deževnih dni in težko kam gremo, predvsem v naravo. Seveda tistim najbolj zagrizenem, ki se jim preveč ''lušta'' po sprehodih in času preživetem zunaj, tudi dež ne predstavlja ovire. Palerina, gumijasti škorni, in gremo. Čofotanje po lužah ali sprehod pod dežnikom. Da ne bo pomote, govorim o vikendih in času ko nimaš obveznosti, službe, šole.

Skratka jesenske dni postopoma začnemo več ali manj preživljati notri vsekakor je bolj ''comfy'' biti doma na toplem.
Otvori pa se tudi sezona čaja, vsaj pri meni je tako in sicer takoj, ko nastopijo hladnejši dnevi. Seveda je na prvem mestu, zeleni čaj. Ko se prenapijem zelenega čaja, pa začnem eksperimentirati in vsakič iz trgovine prinesem nov okus. Včasih sem pila le sadne, niti pomislila nisem na zeliščne in ostale čaje. Sedaj pa sadni pride na vrsto ponavadi le ob prehladu. Sadni čaj z limono in medom.

Poleg pitja čaja, je še veliko možnosti kako ''zabiti'' deževne dni. Družabne igre se mi zdi, da so nekako šle v pozabo, sama pa vseeno rada še kdaj pa kdaj odigram partijo remija, monopolija ali tiste klasične dobre stare enke, če se najdejo soigralci. Potem so tu še filmi, za vikend ali večer, si le privošči kakšen dober film, zavita pod oddejo, v dvoje ali s prijatelji, družino, še boljše.
Veliko nas je tudi obsedencev serij. Nevem sicer, če sem edina ampak ne gledam Game of Thrones, obožujem pa Stranger Things in komaj čakam na drugo sezono, ki kot nalašč pride jeseni. Trenutno se na Slo2  predvaja že četrta sezona Avstralske nadaljevanke A place to call home in jo ravno tako toplo priporočam.

Lahko pa ste kreativne in se lotite DIY ali pa še boljše, spečeš marmorni kolač, ker ti po vsej verjetnosti zaradi preprostosti recepta ni potrebno niti v trgovino po sestavine.


  • Recept 

-3 jajca
-1dc olja
-1dc vode
-20dag sladkorja
-1 vanil. sladkor
-25dag moke
-1 pecilni prašek
-kakav (2 žlice)


  • Potstopek
Loči rumenjake in beljake
Rumenjaki: dodaš vse sestavine in zmešaš
Beljaki: stepeš v sneg

Vse skupaj zmešaš (maso in sneg)
Polovico mase zliješ v pekač (ki je namazan z maslom)
V drugo polovico dodaš kakav in dobro zmiksaš ter zliješ v pekač na preostalo maso da se lepo prelije.
Pečeš na 180° cca.45min

Prepusti se razvajati in poskrbi za sebe ter si končno privošči tisto masko za lase ter za obraz za katere nikoli nimaš časa. Seveda pa si prej privošči sproščujočo kopel.



Pozdravček,
Andreja

You May Also Like

0 komentarji