Kokosovo olje & lepota








 Štejemo ga med naravne zaklade za telo & lepoto. Ima nešteto pozitivnih lastnosti, ki učinkujejo tako v lepotnem, kozmetičnem svetu, kot tudi v prehrambenem svetu ter posledično delovanju na naše telo. Ima sila prijeten vonj, ravno tako okus.


Če se opredelimo na lepoto; kokosovo olje se uporablja v prvi vrsti za nego las, nego obraza, čiščenje čopičev za ličenje, ter tudi za nego rok, skratka skoraj za vse dele telesa.

Nega las

Deviško kokosovo olje lahko uporabljamo kot naravno masko za lase, veliko balzamov vsebuje prav kokosovo olje. Vsebuje proteine, vitamine in minerale, ki pozdravijo poškodovan las, jih krepijo in vzpodbujajo rast.
Olje odpravlja prhljaj, lase pa so po tretmaju
gladki, sijoči, polni življenja in predvsem zdravega videza. Kokosovo olje lahko nanesemo tudi na konice las, namesto predelanih kozmetičnih olj. S konicami prstov nanesemo čisto malo olja za nesuhe in zdrave konice.
Maska:
    - 2 žlici olja stopimo, ga vtremo po celi dolžini las ter na celotno lasišče. Masko pustimo učinkovati minimalno eno uro do par ur, za boljši učinek, pa je zelo priporočljivo nanos kokosovega olja pustiti čez noč.
Lase nato operemo s šamponom (po potrebi tudi z balzamom) in posušimo.

Obraz in ličila ter telo


    Če želimo odpraviti utrujen videz kože na obrazu, kokosovo olje tudi tu priskoči na pomoč. Po končanem ličenju, namesto highlighterja nanesemo zelo malo kokosovega olja na vrh ličnic, za sijaj. 
Je tudi odličen odstranjevalec ličil. Če imate problem odstraniti vodoodporna ličila, ali ličila/barve za masko (pustno ipd.), lahko uporabite kokosovo olje, ki je garantirano najboljši odstranjevalec ličil.
Ravno tako ga lahko uporabite za čiščenje čopičev, saj najbolje odstrani ličila in očisti čopiče.
    Telesni piling
    olje zmešajte z rjavim sladkorjem ter nežno vtirajte po celem telesu
V boju proti suhi koži na obrazu, olje nežno masirajte in vtrite na obraz ter pustite čez noč, koža bo zjutraj nahranjena, zdrava in sijoča. Koža ne bo ostala mastna saj ima manjšo molekularno strukturo, tako da ga koža lažje vpije. 
Enako storite na predelih kjer imate trdo suho ali zgubano kožo. V kolikor je vaš problem tudi trda koža na petah, po nanosu pred spanjem obujte medicinske nogavice, ki ne tiščijo noge z elastiko in se zjutraj ne boste zbudili z bolečimi nogami ležišče pa boste zaščitili pred morebitnim mastnim madežem.

Poleg pozitivnih učinkov za zunanji videz telesa, je kokosovo olje zelo zdravilno in pozitivno deluje na notranjost telesa, organe, zdravje in mnogo stvari.

Proizvajalcev kokosovega olja je nešteto, vse kar morate paziti je, da kupite ekstra deviško kokosovo olje, ki se navadno uporablja v namene izven kuhe/peke.

 Kokosovo olje je obvezna sestavina v vaših hladilnikih, saj vam bo telo neizmerno hvaležno. Preverjeno.


Pozdravčki,
Andreja



You May Also Like

0 komentarji